1. praktiskais darbs. Partīciju veidošana.

Tabulu un indeksu partīcijas jeb nodalījumi

Darba pamatuzdevums ir izpētīt SQL vaicājumu ātrdarbības uzlabošanu izmantojot tabulu un ineksu sadalīšanu nodalījumos jeb partīcijās. Tas būtiski atvieglina datu meklēšanas procesu, jo samazinās datu apjoms, kas jācaurskata.

1. Jādefinē 3 jaunas tabultelpas (tablespace), jāiegūst to metadati un jāveic iegūto metadatu semantikas komentēšanu.

2. Divās tabultēlpās jādefinē katrā pa vienai tabulai. Pirmās tabulas rakstu skaits >= 100 000, otrās tabulas rakstu skaits >= 1000. Tabulas ir loģiski saistītas. Datu ievadei jā lieto PL/SQL programmas un gadījumu vērtību ģenerēšanas funkcijas (iepriekšējais semestris).
2. Definēt tabulas ar:  diapazona sadalījuma partīcijām, intervāla sadalījuma partīcijām, heš funkcijas sadalījuma partīcijām, saraksta sadalījuma partīcijām un atsauces sadalījuma partīcijām. Tabulš datus iekļaut no pirmajām definētajām tabulām (tā būs mazāk darba).
3. Izveidot 3 tipveida vaicājumus, kuri veic datu izgūšanu no tabulām ar par partīcijām un tabulām bez partīcijām. Vienā vaicājumā tiek iegūta viena vērtība (agregāts), otrā tiek iegūti apmēram 15 % rakstu un trešajā mazāk par 1% tabulas datu.
4.Veikt vaicājumus un iegūt vaicājumu novērtējumus COST. Datus WORD dokumentā iekļaut pārskatāmā tabulā, lai varētu veikt analīzi.
5.Turpinājumā jāizvērtē un jāpamato iegūtie rezultāti visiem partīciju veidiem..
6. Nesadalītai tabulai un sadalītām tabulām izveidot lokālos un globālos indeksus.
7. Visām indeksētajām tabulām veikt iepriekš definētoss vaicājumus. Iegūtos rezultātus ierakstīt WORD tabulā. Komentēt rezultātus un izdarīt to novērtējumu.
Pielikumā jāiekļauj minimālā formātā vaicājumu izpildes plāni.
Secinājumi. Ko eksperimentu dati ir parādījuši un obligāti, kāpēc ir šadi rezultāti (skaidrojums).
Datu ievades procedūras minimālā apjomā iekļaut beigās pielikumos.